Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Στην μεσαιωνική Αγγλία οι γονείς έδεναν γύρω από τα πόδια των παιδιών τους γούνες από λαιμό κουνελιών για να αποκρούουν τις ασθένειες και οι γιατροί έβαζαν το σάλιο τους, στις πληγές των ασθενών τους γιατί πίστευαν ότι το σάλιο τους είχε θεραπευτικές ιδιότητες.
Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από αβάσιμες πεποιθήσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία και ο μύθος του γάλακτος είναι μία από αυτές και μάλιστα από τις πλέον ισχυρές.
Το γάλα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ρόφημα, είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που οι ρίζες του πάνε πολλές εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια πίσω.
Ακόμα και σήμερα ο μύθος του γάλακτος είναι ισχυρός σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2001 στις ΗΠΑ το κάθε παιδί κατανάλωσε περισσότερα από 100 λίτρα γάλακτος.

Το γάλα μειώνει την ποσότητα ασβεστίου από τα οστά σας !!!
Ο μύθος του γάλακτος έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο βασιζόμενος στην εσφαλμένη πεποίθηση ότι η πρωτεΐνη του γάλακτος και το ασβέστιο που περιέχει είναι απαραίτητο για να ενισχυθεί η γενική υγεία των οστών των ανθρώπων σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι αυτή η σύγχυση πηγάζει από το γεγονός ότι ένα φλιτζάνι γάλακτος περιέχει περίπου 300mg ασβεστίου.

Όμως πάρα πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία εξ’ αιτίας της κατανάλωσης γάλακτος.

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι πίνοντας γάλα, όχι μόνο δεν έχουμε απορροφήσει το ασβέστιο που περιέχει, ειδικά από το παστεριωμένο γάλα, αλλά στην πραγματικότητα η πόση γάλακτος αυξάνει την απώλεια του ασβεστίου από τα οστά μας. Τι μεγάλη ειρωνεία.

Γιατί και πως συμβαίνει αυτό;
Όπως όλες οι ζωικές πρωτεΐνες έτσι και η πρωτεΐνη του γάλακτος έχει όξινο Ph. Εισερχόμενο το γάλα στον οργανισμό μας, κάνει όξινο το Ph του αίματος. Η τιμή του Ph του αίματος είναι η κρισιμότερη μέτρηση στον ανθρώπινο οργανισμό. Πρέπει να κυμαίνεται αυστηρά μεταξύ 7,35 και 7,45 της κλίμακας του Ph. Ο οργανισμός μας επεμβαίνει για να διορθώσει το πρόβλημα, γιατί αν δεν το κάνει θα πεθάνουμε. Πως θα το κάνει αυτό; Η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσει φωσφορικό άλας για να επαναφέρει το Ph του αίματος στην σωστή θέση. Και που το βρίσκει αυτό; Στα οστά φυσικά, όπου είναι ενωμένο με το ασβέστιο. Από τα οστά παίρνει το φωσφορικό άλας και το ασβέστιο, τα διαχωρίζει χρησιμοποιεί το φωσφορικο άλας και το ασβέστιο φεύγει από τα ούρα μας.

Τόσο απλά.
Όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι η χώρες με την χαμηλή κατανάλωση γάλακτος έχουν και τα χαμηλότερα στατιστικά εμφάνισης καταγμάτων στον πληθυσμό τους.

Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι γιατροί της κλασσικής ιατρικής αγνοούν αυτές τις αποδείξεις. Το γνωρίζω, διότι ότι όταν είχα διαγνωστεί με οστεοπόρωση μου συνέστησαν να πίνω όσο περισσότερο γάλα και γαλακτοκομικά μπορώ και ταυτόχρονα να παίρνω το φάρμακο Fosamax.

Φυσικά δεν έκανα τίποτα από αυτά τα δύο γιατί γνώριζα το θέμα από πρώτο χέρι.

Χάρη στην δημιουργική ευφυΐα μας και σχετίζοντας την με τις αρχαίες ανάγκες για επιβίωση υιοθετήσαμε την αμφίβολης χρησιμότητας συνήθεια της κατανάλωσης γάλακτος, άλλου ζωικού είδους.

Το μοσχαράκι μόλις απογαλακτιστεί δεν δοκιμάζει ποτέ πια το γάλα της μητέρας του ή οποιοδήποτε άλλο γάλα. Το ίδιο κάνουν και όλα τα θηλαστικά στη γη, εκτός του ανθρώπου.

Το αγελαδινό γάλα έχει τρεις φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το ανθρώπινο και η κατανάλωσή του δημιουργεί μεταβολικές διαταραχές στον άνθρωπο με αποτέλεσμα επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία των οστών.

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι το γάλα της μητέρας είναι εξαιρετική τροφή για τα ανθρώπινα μωρά, αλλά η σύνθεσή του είναι πολύ διαφορετική από το αγελαδινό γάλα.

Πολλές επιστημονικές μελέτες έρχονται σε αντίθεση με τη συμβατική σοφία ότι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, βοηθούν στη μείωση της οστεοπόρωσης και των καταγμάτων εξ’ αιτίας της. Παραδόξως, οι μελέτες που αποδεικνύουν ότι το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην πραγματικότητα δεν προστατεύουν από κατάγματα των οστών, ξεπερνούν τις μελέτες που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Οι ιατροί Cumming και Klineberg στις μελέτες που έκαναν διαπίστωσαν τα παρακάτω:
Κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην ηλικία των 20 ετών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάγματος των ισχύων στην τρίτη ηλικία.

Μελέτη : «Case-Study of risk factors for hip Fractures in the elderly» (American journal of Epidemiology Vol. 139, No 5, 1994).

Επίσης στην 12ετή μελέτη (Harvard Nurses Health Study) βρέθηκε ότι εκείνοι που έπαιρναν ασβέστιο κυρίως από το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν πολλαπλάσια κατάγματα από εκείνους που σπάνια κατανάλωναν τα παραπάνω προϊόντα. Αυτή η μελέτη βασίστηκε σε 77.761 γυναίκες από 34 έως και 59 ετών.

"Αυτά τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος από ενήλικες γυναίκες τις προστατεύει από τα κατάγματα.»

(Πηγή : Feskanich D, Willett WC, Stampfer MJ, Colditz GA. Milk, dietary calcium, and bone fractures in women: a 12-year prospective study. American Journal of Public Health. 1997).

Συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία που αγνοήθηκαν από την επικρατούσα ιατρική.

Εξαίρεση αποτελεί η ιατρός Amy Lanou διευθύντρια της «Physicians Committee for Responsible Medicine in Washington, D.C., η οποία αναφέρει τα παρακάτωt:

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης είναι αυτές, όπου οι άνθρωποι πίνουν το περισσότερο γάλα και λαμβάνουν το περισσότερο ζωικό ασβέστιο. Η σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και της υγείας, ειδικά των οστών, είναι σχεδόν ανύπαρκτη. "

Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Το γάλα δεν είναι αγνή τροφή, είναι επεξεργασμένη τροφή.
Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, το γάλα καταναλωνόταν όπως το έπαιρναν από τις αγελάδες. Στην συνέχεια άρχισε η ομογενοποίηση και παστεριοποίηση του, διαδικασίες που αλλάζουν την χημική του σύνθεση και το κάνουν ακόμα περισσότερο όξινο.

Οι υποστηρικτές του γάλακτος επιμένουν ότι αν πίνουμε αγνό γάλα, χωρίς καμία επεξεργασία αυτό είναι χρήσιμο για την υγεία του ανθρώπου.

Είναι αλήθεια ότι το αγνό ανεπεξέργαστο γάλο είναι λιγότερο όξινο, παρά ταύτα δεν θα συνιστούσα την χρήση του.

Στις μέρες μας εκτός του θέματος του Ph, το γάλα περιέχει αντιβιοτικά γενετικά παραγόμενα που εισάγονται με ένεση στις αγελάδες, όπως επίσης και η ορμόνη rBGH με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος. Η ορμόνη αυτή προκαλεί αύξηση της ποσότητας του παράγοντα 1GF-1 στο ανθρώπινο αίμα. Αυξημένες ποσότητες του 1GF-1, συνδέονται με διάφορες μορφές καρκίνου.

Τέλος μετά τα παραπάνω δεν θα πρέπει να αγνοηθεί, η άποψη του Samuel Epstein, MD, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Illinois Σχολή Δημόσιας Υγείας, και πρόεδρος του Συνασπισμού για την πρόληψη του καρκίνου.

Σε ένα άρθρο με τίτλο «Γάλα και ορμόνες της Monsanto δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για καρκίνο του μαστού, εκτός των άλλων καρκίνων"

(http://www.preventcancer.com/press/releases/july8_98.htm, 21 Ιουνίου 1998)

Ο Δρ Epstein καταλήγει στο συμπέρασμα ότι :
«Η κατανάλωση της ορμόνης rBGH με το γάλα, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα IGF-1 στο αίμα και κατά συνέπεια να αυξήσει του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.»

Ακόμα κι αν είναι το γάλα είναι βιολογικό, από αγελάδες στις οποίες δεν έχουν δοθεί αντιβιοτικά ή rBHG, όσοι πραγματικά ενδιαφέρεστε για την υγεία των οστών σας και τη γενική υγεία σας, θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση γάλακτος.

Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω το προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ που έχουν υποστεί ζύμωση, είναι ουδέτερα από πλευράς Ph. Ιδιαίτερα το γιαούρτι έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όμως θα πρέπει να ελεγχθεί η ύπαρξης της ορμόνης rBHG και σε αυτή την περίπτωση και τα παραπάνω προϊόντα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται.

Πηγή : Vivian Goldschmidt
New York University degree in Nutritional Sciences and Biochemistry

2 σχόλια:

  1. Μετά ισχυρίζεστε ότι οι "ανατολικές" θεραπευτικές μέθοδοι είναι σαλτιμπαγκισμός! Όταν η Δυτική Ιατρική προτρέπει τους ασθενείς να "θεραπευθούν" μέσω της δικής της άγνοιας! Δεν υποστηρίζω τους Ινδούς ή τους Κινέζους (σιγά τους πολιτισμούς...) αλλά και η Δυτική Ιατρική έχει τεράστια κενά! Και το χειρότερο; Συγκρινόμενες οι μεν με τις δε, η δυτική ιατρική είναι ακόμα πιό επικίνδυνη διότι παρεμβαίνει και με χειρουργεία (τα περισσότερα των οποίων δεν ώφειλαν να γίνουν). Κατά τα άλλα βρίσκω τη σελίδα σας ιδιαιτέρως ενημερωτική, σε πολλά συμφωνώ (είμαι ερευνήτρια) και σας εύχομαι καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται οτι η Δυτική Ιατρική προωθεί την χημεία (τα χημικά φάρμακα) με αποτέλσμα τις πολλές παρενέργιες και τον φαύλο κύκλο της πολυφαρμακίας. Αλλά η ανατολικές ανορθόδοξες ψευδοθεραπίες προσθέτουν και τον κίνδυνο της μαγείας. Πάνε δηλαδή να πιάσουν τον όλο άνθρωπο ψυχή και σώματι και κανείς Ορθόδοξος Χριστιανός δεν πρέπει να καταφεύγει σε αυτές για να γίνει καλά. Οι ψευδοθεραπείες τους ξεκινούν από ένα αθώο μασάζ, συνεχίζουν με ομοιοπαθητική που είναι νεράκι κοπανιστό διαβασμένο απο μάγους και τελιώνουν με το καθαρά σατανικό REIKI. Ο ορθόδοξος τρόπος θεραπείας είναι μέσω της τροφής όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης δίχως τις πλάνες της αυστηρής χορτοφαγίας και των πολλών συμπληρωμάτων διατροφής. Διατροφή πάντα ισοροπημένη γιατί αν είναι ανισόρροπη όπως των αυστηρών χορτοφάγων 80/10/10 γεννά την ανάγκη συμπληρωμάτων και τακτικής έντονης δραστηριότητας. Δεν είναι δηλαδή για τον μέσο άνθρωπο και σημειωτέον ότι οι αυστηρώς χορτοφάγοι πρέπει να ξεχάσουν τα παιδιά γιατι με την ισόβια νηστεία που έχουν καταδικάσει τον εαυτό του θα μείνουν άτεκνοι σε όλη τους τη ζωή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.