Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
Η βιταμίνη C είναι πιθανό να αποτελεί τελικά ένα πολύτιμο όπλο κατά του καρκίνου, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα στη διάρκεια της οποίας, υψηλές δόσεις της βιταμίνης αυτής μείωσαν εντυπωσιακά την αύξηση των καρκινικών όγκων σε πειραματόζωα.
Η ιδέα ότι η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου πρωτοδιατυπώθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του 70 από τον αμερικανό ερευνητή Λάινους Πόλινγκ, κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Χημείας το 1954. Ωστόσο η ιδέα προκάλεσε τότε πολλές διχογνωμίες, ενώ οι έρευνες που ακολούθησαν δεν απέδειξαν την ορθότητά της.
Με τη διαφορά ότι εκείνες οι έρευνες δε χρησιμοποίησαν ενέσιμη μορφή της βιταμίνης, αλλά σκευάσματα που χορηγούνταν από το στόμα. Η νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας χρησιμοποίησε ενέσεις βιταμίνης C, ώστε να είναι δυνατές πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της δραστικής ουσίας.
Στη διάρκεια των πειραμάτων, τα ποντίκια στα οποία είχαν εμφυτευθεί καρκινικά κύτταρα και στη συνέχεια τους είχαν χορηγηθεί πολύ υψηλές δόσεις βιταμίνης C σε ενέσιμη μορφή, εμφάνισαν τη μισή περίπου ανάπτυξη καρκινικών όγκων σε σχέση με εκείνα στα οποία δεν είχε χορηγηθεί βιταμίνη C. Το επόμενο βήμα θα ήταν να αρχίσουν έρευνες για να διαπιστωθεί εάν αυτή η μέθοδος αποδίδει τα ίδια θετικά αποτελέσματα και στους ανθρώπους, όπως δήλωσε ο δρ. Μαρκ Λιβάιν, επικεφαλής της έρευνας.

Έρευνα: Η βιταμίνη C περιορίζει την ανάπτυξη των όγκων.
Μια μεγάλη δόση βιταμίνης C σε ενέσιμη μορφή μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει την εξέλιξη των καρκινικών όγκων, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.
Η βιταμίνη μπορεί ενδεχομένως να αρχίσει μια καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση μέσα στο καρκινικό κύτταρο.
Όπως φάνηκε στην έρευνα, η ένεση συρρίκνωσε κατά το ήμισυ όγκους στον εγκέφαλο, τις ωοθήκες και το πάγκρεας σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, αναφέρει το περιοδικό ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’.
Ωστόσο, το Ιδρυμα Cancer Research στη Βρετανία, δήλωσε ότι άλλες έρευνες έχουν υποδείξει ότι μεγάλες δόσεις βιταμίνης C μπορεί να παρεμβληθούν στην αντικαρκινική αγωγή.
Προηγούμενες έρευνες της ομάδας του National Institutes of Health στο Μαίρυλαντ έχουν υποδείξει ότι η βιταμίνη μπορούσε ενδεχομένως να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο.
Μετά από αυτά τα πετυχημένα πειράματα στα ποντίκια, οι ερευνητές υποδεικνύουν τώρα ότι θα πρέπει να σκεφτούν οι επιστήμονες την πιθανότητα εφαρμογής της αγωγής στους ανθρώπους σε παρόμοια επίπεδα.
Τα ποντίκια είχαν ανατραφεί έτσι ώστε να έχουν δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, στη συνέχεια οι επιστήμονες τους εισήγαγαν καρκινικά κύτταρα, τα οποία μεγάλωσαν γρήγορα σε μεγάλους όγκους. Τέλος, τους χορηγήθηκε η βιταμίνη με ένεση στην κοιλιακή χώρα. Η δόση που χρησιμοποιήθηκε-μέχρι 4 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους-ήταν πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη θα μπορούσε να ληφθεί χρησιμοποιώντας χάπια καθώς το πεπτικό σύστημα δεν απορροφά περισσότερο από συγκεκριμένη ποσότητα όταν λαμβάνεται από το στόμα.
Η ανάπτυξη του όγκου και το βάρος μειώθηκαν μεταξύ 41% και 53% και ενώ σε ποντίκια χωρίς την αγωγή η νόσος εξαπλώθηκε γρήγορα και σε άλλα όργανα δεν φάνηκε τέτοια εξάπλωση σε ποντίκια που αντιμετωπίστηκαν με βιταμίνη C.
Όπως γράφουν οι ερευνητές, τα προκλινικά στοιχεία παρέχουν την πρώτη ισχυρή βάση για την προώθηση της χρήσης του ασκορβικού οξέως στη θεραπεία των ανθρώπων με καρκίνο.
Η αγωγή ‘δουλεύει’ επειδή ένα κύτταρο όγκου είναι διαφορετικό από χημική πλευρά από ένα υγιές κύτταρο. Η βιταμίνη C αντιδρά με αυτό τη χημική εικόνα παράγοντας αρκετό υπεροξείδιο του υδρογόνου για να σκοτώσει το κύτταρο αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα.
Ωστόσο, η Dr. Alison Ross, από το Cancer Research δήλωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί αν η βιταμίνη C θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπευτικό μέσο. Θεωρεί πως τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά αλλά είναι πολύ αρχικό το στάδιο, καθώς αφορά κύτταρα που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο και ποντίκια.
Προς το παρόν δεν υπάρχει απόδειξη από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ότι η ένεση με βιταμίνη C ή η κατανάλωση της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου.
Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι υψηλές δόσεις αντιοξειδωτικών μπορούν πιθανόν να καταστήσουν λιγότερο αποτελεσματική τη θεραπεία για τον καρκίνο, περιορίζοντας τα οφέλη της ακτινοβολίας και της χημειοθεραπείας.

Πηγή : http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=5621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.