Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

4 ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

ΑΛΚΟΟΛ4 ΑΓΝΩΣΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ.
Οι γιορτές έρχονται και όλοι είναι πιθανό να πιούμε κανένα ποτηράκι παραπάνω αυτήν την περίοδο. Αποφασίσαμε λοιπόν να ανατρέξουμε στις έρευνες των ειδικών και να σας παρουσιάσουμε τις λιγότερο γνωστές ευεργετικές επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο φυσικά.

Σπάει τις πέτρες.
Οι χολόλιθοι είναι οι λεγόμενες «πέτρες» στη χολή που εναποτίθενται στο εσωτερικό της χοληδόχου κύστης και γενικά προέρχονται από χοληστερόλη που έχει σκληρύνει. Μπορεί να προκαλέσουν πόνο ή κράμπες στη στομαχική σας κοιλότητα. Μπορείτε να περιορίσετε ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο με λίγο αλκοόλ στην καθημερινή διατροφή σας.
Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (5-7 ημέρες την εβδομάδα) μειώνει τον κίνδυνο χολολιθίασης. Αντίθετα, η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ (1-2 ημέρες την εβδομάδα), δεν έδειξε σημαντική συσχέτιση με τον κίνδυνο αυτό.
Πώς βοηθάει : Το αλκοόλ αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη στο αίμα μας, γεγονός που με τη σειρά του επηρεάζει τη συγκέντρωση  χοληστερόλης στη χοληδόχο κύστη. Επιπλέον αν πίνετε κρασί με μέτρο, αποφεύγετε το υπερβολικό βάρος που είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη χολολιθίασης.
Τι να πιείτε : Η Sangria προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά, όσο περίπου ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ένα ποτήρι σας δίνει μόνο 120 θερμίδες.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.
Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά παράλληλα μειώνει και τη σοβαρότητα της νόσου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που γίνεται  μια τέτοια διαπίστωση.
Η νέα μελέτη έδειξε ότι όσοι δεν πίνουν αλκοόλ, αντιμετωπίζουν έως και 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρθρίτιδα, συγκριτικά με εκείνους που πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον δέκα φορές τον μήνα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, συνέκριναν δύο ομάδες εθελοντών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έπιναν αλκοόλ, ένιωθαν λιγότερο πόνο, ενώ είχαν λιγότερο πρήξιμο στις αρθρώσεις τους σε σχέση με όσους έπιναν σπάνια αλκοόλ ή καθόλου.
Πώς βοηθάει : Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πιθανότατα η ευεργετική επίδραση του αλκοόλ, οφείλεται στην αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση του.
Πάντως οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους, δεν πρέπει να αποτελέσουν δικαιολογία για να αρχίσει κανείς να πίνει περισσότερο, γιατί ενδέχεται να αντιμετωπίσει άλλους κινδύνους.
Τι να πιείτε : Οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό έχει την ίδια επίδραση.

Δυναμώνει το μυαλό σας.
Μπορεί να σας είναι πιο γνωστές οι αρνητικές επιπτώσεις του στην πνευματική σας διαύγεια, ιδιαίτερα αν έχετε προσπαθήσει να καταπιαστείτε με κάποια πνευματική δραστηριότητα μετά από την κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα: Αν πίνετε με σύνεση μπορείτε να αποκομίσετε οφέλη, καθώς το αλκοόλ συμβάλει στην πρόληψη της γνωστικής εξασθένησης.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Loyola διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν μέτριες ποσότητες, αντιμετώπιζαν 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νοητική εξασθένηση, νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου.
Πώς βοηθάει : Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αφού η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την καλή χοληστερόλη, μπορεί να βελτιώσει και τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.
Τι να πιείτε : Κρασί. Βρέθηκε να είναι πιο ευεργετικό στο κομμάτι της ενίσχυσης των πνευματικών λειτουργιών σε σχέση με την μπύρα ή τα »σκληρά» ποτά, σύμφωνα με τους ερευνητές του Loyola.

Προστατεύει την καρδιά σας.
Το κόκκινο κρασί θεωρείται εδώ και χρόνια ελιξίριο υγείας που προστατεύει την  καρδιά. Αυτό ίσως δεν σας είναι άγνωστο. Ωστόσο αυτό που πιθανώς δεν γνωρίζετε είναι ότι δεν χρειάζεται να ανοίξετε ένα μπουκάλι ακριβό κόκκινο κρασί για να προστατεύσετε την καρδιά σας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Η μέτρια κατανάλωση κάθε αλκοολούχου ποτού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων κατά 40%, σύμφωνα με μια ανασκόπηση πάνω από 100 μελετών που πραγματοποίησαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.
Πώς βοηθάει : Το μεγάλο όφελος που έχει αλκοόλ όσον αφορά στην υγεία της καρδιάς, έχει να κάνει με την ικανότητά του να αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL), και να συμβάλλει στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης, περιορίζοντας τα προβλήματα του αίματος που μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη των αρτηριών και καρδιακή προσβολή.
Τι να πιείτε : Pinot Noir: Περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών παθήσεων σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά. Για να μην χαθούν τα αντιοξειδωτικά, αλλά και τα αρώματα του, μην ξεχάσετε να βάλετε πίσω το φελλό του, αφού πιείτε ένα ποτήρι, αν είστε γυναίκα, ή δύο, αν είστε άνδρας.


Πηγή : pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.