Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

ΔΟΝΤΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ
ΔΟΝΤΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
H εικόνα των δοντιών μας μπορεί να χαρακτηρίζει μέχρι και την κατάσταση της καρδιάς.
Κρυφή Απειλή η Περιοδοντίτιδα.
Επιστήμονες από το γερμανικό Πανεπιστήμιο Ουλμ ανακοίνωσαν ότι η χρόνια φλεγμονή από οποιαδήποτε αιτία σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.H περιοδοντίτιδα -σημείωσαν- είναι ένας πιθανός παράγοντας χρόνιας φλεγμονής, όπως συμβαίνει στη στεφανιαία νόσο.
Έρευνα με  συνολικά 789 ανθρώπους, από τους οποίους οι 263 εμφάνιζαν βλάβες στα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς, ενώ οι υπόλοιποι ήταν υγιείς. Οι επιστήμονες τους υπέβαλαν σε σειρά εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ διαμόρφωσαν και ένα ειδικό οδοντιατρικό αρχείο για κάθε συμμετέχοντα.
H έρευνα έδειξε σαφή συσχετισμό μεταξύ της περιοδοντίτιδας και της παρουσίας στεφανιαίας νόσου.
Οι επιστήμονες συνδέουν τις φλεγμονές στα αγγεία της καρδιάς με το φορτίο των παθογόνων μικροοργανισμών, οι οποίοι προκαλούν περιοδοντίτιδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μία ομάδα μυκήτων.
Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογίας , Βαρκελώνη 2 -6 Σεπτεμβρίου 2007

Τα υγιή δόντια χαρίζουν γερή καρδιά.
Τα υγιή δόντια πιθανόν να προστατεύουν την καρδιά σας, υποστηρίζουν ορισμένοι ερευνητές. Η κατάλληλη στοματική υγιεινή μπορεί να προφυλάξει την εκδήλωση διάφορων καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με τη Γερμανική Καρδιολογική Ένωση της Κολωνίας ( DGK). Οι παθήσεις αυτές γνωστές ως ενδοκαρδίτιδες, εμφανίζονται όταν βακτήρια βρουν τρόπο και περάσουν στο αίμα. Μέχρι σήμερα, οι χειρουργικές επεμβάσεις θεωρούντο ως ο πλέον επικίνδυνος παράγοντας για την εμφάνιση ενδοκαρδίτιδών.

» Αλλά η μελέτη μας απέδειξε ότι το 80% των ασθενών με ενδοκαρδίτιδες δεν είχαν υποβληθεί σε καμιά επέμβαση πριν από την εμφάνιση της πάθησης», δήλωσε ο Κριστόφ Νάμπερ, αναπληρωτής καθηγητής του καρδιολογικού κέντρου της Εσσης στη σύνοδο της Καρδιολογικής Ένωσης.

Μια θεωρία είναι ότι τα βακτήρια εισέρχονται εντός τους κυκλοφορικού συστήματος του οργανισμού κατά τη διάρκεια της μάσησης από άτομα με κακή στοματική υγιεινή. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι άτομα με υγιή δόντια πάσχουν πολύ σπανιότερα από παθήσεις του κυκλοφορικού. Πέρα από όλα αυτά η σωστή στοματική υγιεινή μπορεί να έχει «μόνο θετικές συνέπειες στον οργανισμό».

Σπιτικές συνταγές για την υγεία και φυσική λεύκανση των δοντιών, καθώς και για καθαρή αναπνοή!

ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΜΑ
Υλικά που θα χρειαστείτε :
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας βότκα

Τρόπος παρασκευής και χρήσης :
Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για δύο λεπτά. Σουρώστε το υγρό και τοποθετήστε το σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκαλάκι. Χρησιμοποιήστε το όπως τα στοματικά διαλύματα του εμπορίου, πρωί και βράδυ αφού πλύνετε τα δόντια σας, βάλτε 3 κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι και με αυτή την ποσότητα κάντε στοματικές πλύσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα.΄

ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΜΑ
Υλικά :
300ml ανθόνερο από άνθη εσπεριδοειδών ή απεσταγμένο νερό
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Διαδικασία.
Αναμιγνύετε αρχικά τα αιθέρια έλαια σε αποστειρωμένο μπουκαλάκι και τα αφήνετε για ένα βράδυ, στη συνέχεια προσθέτετε το ανθόνερο και το στοματικό διάλυμα μέντας είναι έτοιμο. Για πιο δροσερή αίσθηση φυλάξτε το στο ψυγείο.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
1) Συνταγή.
Προσθέστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο μέντας μαζι με την οδοντόκρεμα σας, είναι ιδανικό για καθαρή αναπνοή. Αποφύγετε το αιθέριο έλαιο μέντας σε περίπτωση εγκυμοσύνης και για παιδιά μικρότερα των 5 ετών.

2) Συνταγή.
Μπορείτε να μασάτε λίγα φύλλα από φρέσκια μέντα ή δυόσμο ή θυμάρι ή βασιλικό μετά το φαγητό, θα σας χαρίσει φρέσκια αναπνοή καθώς έχουν αντιβακτηριδιακή δράση.

ΦΥΣΙΚΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ
1) Συνταγή.
Αναμίξτε λεμόνι με μαγειρική σόδα και με το μείγμα βουρτίστε τα δόντια σας κάθε μέρα το πολύ για 20 ημέρες. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

2) Συνταγή.
Προσθέστε μερικές φράουλες σε βραστό νερό και αφού κρυώσει στραγγίξτε το έγχυμα σε αποστειρωμένο μπουκαλάκι στο οποίο θα προσθέσετε και τον χυμό ενός λεμονιού. Το διάλυμα αυτό μπορείτε να το συντηρήσετε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Χρησιμοποιείστε σε κάθε βουρτσισμα σας στην οδοντόβουρτσα λίγο από το παραπάνω διάλυμα το οποίο λόγω του σαλικυλικού οξέος που περιέχουν οι φράουλες θα βοηθήσει στην φυσική λεύκανση των δοντιών σας.

3) Συνταγή.
Για να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά και ασταφτερά βουρτσίστε τα καθημερινά με θαλασσινό αλάτι και λεμόνι και ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Το λεμόνι βοηθά στην αποδέσμευση των λεκέδων που δημιουργούν οι χρωστικές του καφέ και του τσιγάρου ενώ το αλάτι σφίγγει τα ούλα.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟΔΟΝΤΟ
Μπορείτε να ανακουφισθείτε από τον πονόδοντο βουτώντας μια μπατονέτα σε έλαιο γαρίφαλου και απλωνοντάς το απευθείας στην περιοχή για ένα-δύο λεπτά, κατά τον οδοντίατρο δρα Φίλιπ Στέμερ από τη κλινική Teeth For Life του Λονδίνου. Τα γαρίφαλα έχουν παυσίπονες ιδιότητες και γι΄αυτό Γερμανοί γιατροί επινόησαν πρόσφατα ένα ταχύ αναισθητικό που βασίζεται σε αυτό το φυτό.

ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΟΥΛΑ
Αν θέλετε να έχετε δυνατά και γερά ούλα, αλλά και λαμπερά δόντια, τρίψτε τα δόντια και τα ούλα σας με φύλλα φασκόμηλου.
Για υγιή και περιποιημένα δόντια και ούλα, πρέπει να καταπολεμήσετε τα βακτήρια που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα.

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
Πρόσφατα έφτιαξα αυτή την οδοντική σκόνη και ομολογώ πως είναι ότι καλύτερο έχω φτιάξει για τη στοματική υγιεινή! Δεν περιέχει αλάτι ή σόδα μαγειρική που, ως σκόνη, καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών και έχουν άσχημη γεύση. Είναι πανεύκολη για να τη φτιάξουμε γιατί περιέχει υλικά τα οποία βρίσκονται εύκολα στην φύση!

Συνταγή:
* 3 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο (σκόνη)
* 6 κουταλιές της σούπας γλυκάνισο (σκόνη)
* 3 κουταλάκια του γλυκού στάχτη από ξύλα
* 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα (σκόνη)

Διαδικασία:
Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά αφού πρώτα τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ και μετά τα περάσουμε από ένα λεπτό τούλι για να πάρουμε μια πολύ λεπτή σκόνη. Αν αφήσουμε κομματάκια στην σκόνη υπάρχει περίπτωση αυτά να κολλάνε στα δόντια μας.
Βάζουμε την σκόνη σε μικρό μπουκαλάκι που έχει σταγονόμετρο. Ρίχνουμε όση ποσότητα θέλουμε στην οδοντόβουρτσα, πιέζοντας το μπουκαλάκι.
Είναι καταπληκτική καθαρίζει τέλεια τα δόντια και τα κάνει κάτασπρα!

ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ.
Φτιάξτε οδοντική σκόνη με στάχτη, φασκόμηλο, κανέλα και γλυκάνισο! τα υλικά που χρησιμοποιούμε :
Η στάχτη είναι η σόδα που είναι ιδανική για τον καθαρισμό μεταξύ των ούλων και των δοντιών.
Το φασκόμηλο είναι φυσικό λευκαντικό δοντιών.
Ο γλυκάνισος έχει αντισηπτική, καθαριστική, παρασιτοκτόνα και αρωματική δράση.
Η κανέλα είναι καθαριστική, αντισηπτική και πολύ αρωματική.

Σχόλιο «τροφής»: Μία καλή λύση για να μετατρέψουμε την οδοντόσκονή μας σε οδοντόκρεμα, ίσως είναι το λάδι καρύδας! Το λάδι καρύδας μετατρέπει τη σκόνη σε πάστα, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και προσδίδει ευχάριστο άρωμα. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το αλάτι με την σόδα, αντί της στάχτης (Αλλά όχι για μακροχρόνια χρήση)!

Παραδοσιακή συνταγή για ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα! Συνταγή για ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα με ρίγανη.
Οι περισσότεροι κάποια στιγμή αντιμετωπίζουμε μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα με τα ούλα μας. Για την αντιμετώπιση τους, πριν καταλήξουμε σε σκευάσματα του εμπορίου, μπορούμε να δοκιμάσουμε παλιές, δοκιμασμένες λύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αγνοούμε τις συμβουλές του οδοντίατρου, όμως έχουμε πάντα υπ’ όψιν μας και τα παραδοσιακά φάρμακα.
Στην περίπτωση της ουλίτιδας μπορούμε να δοκιμάσουμε την παρακάτω συνταγή και να ελέγξουμε το αποτέλεσμα μετά από 1 μήνα εφαρμογής, με επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Υλικά.
50 gr καθαρό οινόπνευμα
1 κουταλιά ρίγανη
σκουρόχρωμο μπουκάλι

Παρασκευή.
Αφήνουμε τη ρίγανη και το οινόπνευμα στο μπουκάλι για 10 ημέρες, σε ζεστό μέρος.
Το κουνάμε 1 φορά την ημέρα.
Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε ντουλάπι.
Με τη βοήθεια μπατονέτας, περνάμε τα ούλα 3 φορές την ημέρα.
Πλένουμε τα δόντια, αποφεύγοντας τις κρέμες με φθόριο, μετά από κάθε γεύμα και ειδικά μετά από κατανάλωση γλυκών.
Αποφεύγουμε την σύντομη εναλλαγή ζεστού-κρύου.
Προσοχή στην οδοντόβουρτσα. Είναι ανάγκη να παραμένει ιδιαίτερα καθαρή, ώστε να μη δημιουργούνται εστίες μικροβίων. Καλό είναι 1 φορά το μήνα να την αφήνουμε μέσα σε καθαρό οινόπνευμα με λίγες σταγόνες μερκουρόχρωμα και κάθε 6 μήνες να την αντικαθιστούμε.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Άννας Κανέλλου : Οδηγός Διατροφικής Θεραπείας.

Πηγες : www.vitamelia.gr
periplanomeno.wordpress.com
ladygreen.gr
proionta-tis-fisis.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.