Facebook Twitter YouTube pinterest flipboard Files-fm Tagpaker Raindrop-io Telegram Scribd Slideshare

12 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ

ΖΥΓΑΡΙΑ
12 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ
1. Όταν ζυγίζεστε το πρωί μετά την τουαλέτα : Το πρωινό ζύγισμα μετά την τουαλέτα είναι το ζύγισμα που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας για να ελέγξουμε την πρόοδό μας, γιατί μόνο αυτήν την ώρα απουσιάζουν οι περισσότεροι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ενδείξεις της ζυγαριάς. Πᾳρόλα αυτά δεν είναι το βάρος αυτό που έχουμε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας αλλά είναι το μικρότερο βάρος της ημέρας.
2. Μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας υγρών : Ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού (500ml) θα αυξήσει το αναγραφόμενο βάρος σου κατά 500 gr. Μην ανησυχήτε γιατί αυτό είναι προσωρινό, αφού το σώμα σας θα αποβάλει ένα μέρος και θα απορροφήσει ένα άλλο.
3. Αμέσως μετά από ένα γεύμα : Εννοείται ότι μετά από ένα γεύμα η ζυγαριά θα σας δείξει περίπου από 500 gr. ως 1000 gr. βαρύτερους αναλόγως πόσο ζύγιζε το φαγητό που φάγατε και τα υγρά που ήπιατε. Μην ανησυχήτε, αυτό δεν σημαίνει ότι το γεύμα σας μετατράπηκε τόσο γρήγορα σε λίπος. Απλώς η ποσότητα αυτή του φαγητού που κατανάλωσατε, παραμένει στο στομάχι σας και ολόκληρο το πεπτικό σύστημα μέχρι να διασπαστεί.
4. Όταν τρώτε γεύματα με πολύ αλάτι και αφυδατωμένα άμυλα : Να θυμάστε πως αν το φαγητό σας έχει πολύ αλάτι και αρκετό ψωμί (π.χ. γεύμα με αλλαντικά και ψωμιά) είναι πολύ πιθανό να σας κάνει προσωρινή κατακράτηση υγρών και να ζυγίζετε περισσότερο, κυρίως από το αλάτι το οποίο για κάθε 1 γρ. αλατιού κατακρατούνται 200 γρ. νερού, αλλά και από τα αφυδατωμένα άμυλα (πχ ψωμιά, παξιμάδια, φρυγανιές) τα οποία και αυτά απορροφούν νερό 2 εως 5 φορές το βάρος τους.
5. Όταν είστε ντυμένοι : Αν ζυγιστείτε φορώντας ρούχα και παπούτσια, είναι προφανές πως η ζυγαριά θα δείξει μεγαλύτερο βάρος απ’ ό, τι έχετε στην πραγματικότητα. Για να έχετε μια πιο «αντικειμενική» ζύγιση, να ζυγίζεστε φορώντας τα απολύτως απαραίτητα.
6. Τις πρώτες εβδομάδες δίαιτας ή γυμναστικής : Τις πρώτες εβδομάδες που βλέπατε την ζυγαριά να σας δείχνει 2-3 κιλά κάτω την βδομάδα, να γνωρίζετε πως η απώλεια αυτή ήταν πλασματική (ή τουλάχιστον δεν όλη απο λίπος). H αλήθεια είναι πως όταν μειώνετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε από το φαγητό, το σώμα χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο γλυκογόνο, ένα είδος υδατάνθρακα που βρίσκεται στο ήπαρ και τους μύες, για να παράγει ενέργεια. Το γλυκογόνο συγκρατεί μεγάλες ποσότητες νερού και όταν αυτό «καίγεται» απελευθερώνει νερό. Αποτέλεσμα είναι η μεγάλη απώλεια νερού και όχι λίπους, τουλάχιστον στην αρχή.
7.  Αμέσως μετά το γυμναστήριο : Όταν γυρίζετε από την προπόνηση και ανεβένετε στη ζυγαρία, βλέπετε μια αξιοσημείωτη απώλεια βάρους, η οποία όμως να ξέρετε είναι μόνο απώλεια υγρών λόγω του ιδρώτα, τα οποία θα επανέλθουν στο σώμα σας μόλις ενυδατωθείτε.
8. Λίγο πριν κοιμηθείτε : Αν ζυγίζεστε πρίν κοιμηθήτε, το πιθανότερο είναι να σας δείξει βαρύτερους, οπότε σκεφτήτε, πότε φάγατε βραδινό, πότε ήπιατε τελευταία φορά νερό και τι ώρα ασκηθήκατε. Κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες είναι που επηρεάζουν τα νούμερα της ζυγαριάς σας. Γι΄ αυτό το λόγο το σωστό ζύγισμα πρέπει να γίνεται πάντα την ίδια ώρα της ημέρας, δηλαδή το πρωί μετά την πρωινή επίσκεψη στην τουαλέτα και πριν το πρωινό, φορώντας όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα και  χρησιμοποιώντας την ίδια ζυγαριά. Μ’ αυτό τον τρόπο διατηρείτε τις συνθήκες ζυγίσης όσο το δυνατόν πιο σταθερές και έχετε και μια πιο σαφή και αντικειμενική εικόνα για το βάρος σας.
9. Όταν αντιμετωπίζετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας : Αν πάσχετε από έντονη δυσκοιλιότητα, μπορεί να αποκτήσετε 1 με 1,5 κιλό επιπλέον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει μια αύξηση βάρους αλλά στην ουσία δεν πρόκειται για πραγματική αύξηση. Πρόκειται για μία προσωρινή αύξηση, μόλις καταφέρετε να ρυθμίσετε αυτό το πρόβλημα, τα περιττά κιλά θα εξαφανιστούν.
10. Όταν βιώνετε καταστάσεις άγχους το σώμα κάνει κατακράτηση υγρών, αλλά και λίπους για να είναι προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο, οπότε να ξέρετε ότι όταν αγχώνεστε είναι επιβαρυντικό για την ζυγαριά.
11. Στη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως : Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας στη διάρκεια του κύκλου σας (έμμηνος ρύση, προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, ωορηξία) κάνουν το βάρος σας να κυμαίνεται 1-2 κιλά παραπάνω.
12. Μετά τον τοκετό : Πέρα από το βάρος του μωρού που μέχρι πρότινος βρισκόταν μέσα στην κοιλιά σας, υπολόγιστε πως συνολικά η ζυγαριά σου θα σας δείξει 6-7 κιλά πιο ελαφριά μετά τη γέννα (συνυπολογίζοντας και τον πλακούντα και το αμνιακό υγρό). Τα υπόλοιπα κιλά που μένουν είναι μέρος του λίπους στο σώμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Προσοχή !!! Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το blog έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή κάποια θεραπεία, συμβουλέψου έναν διατροφολόγο ή έναν ιατρό ή άλλον ειδικό υγείας.